ISU Prahova. Comunicat de presa.24 august 2020
În perioada 21-24 august, peste 180 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor.
În perioada menţionată, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 129 misiuni, din care 41 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă. 
În cele trei zile, 82 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD şi iar alte 3 persoane şi-au pierdut viaţa din cauze medicale.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 6 incendii, 12 arderi necontrolate (incendii de vegetaţie uscată), precum şi în alte 23 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane şi animale.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 9 accidente rutiere în urma cărora 2 victime au rămas încarcerate.
În săptămâna 17-21 august, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 8 acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unităţi de turism.
Pe timpul verificărilor au fost depistate 48 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 9 au fost înlăturate pe timpul desfăşurări acestor acţiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 42 avertismente şi 6 amenzi în cuantum de 5500 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 12 instruiri la care au participat 75 persoane. 
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.
Necunoaşterea regulilor de prevenire şi a măsurilor de autoprotecţie a condus şi în această săptămână la producerea unor evenimente dedorite, aşa cum sunt incendiile sau accidentele rutiere. Toate aceste consecinţe pot fi evitate sau, cel puţin, reduse ca impact, prin adoptarea unor măsuri şi a unei conduite preventive.
Misiuni relevante
Sâmbătă seara, în jurul orei 20:19, două echipaje de pompieri au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care a cuprins două containere aflate în cadrul unei societăţi comerciale din localitatea Brazi, care are ca obiect de activitate incinerarea deşeurilor.
La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent şi cu degajări mari de fum la două containere aflate în curtea societăţii, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Operaţiunea de intervenţie a fost finalizată după aproximativ 3 ore.
Ca urmare a producerii evenimentului, provocat din cauza focului deschis în spaţii deschise, au ars deşeuri menajere şi textile, cât şi deşeuri medicale (flacoane şi recipiente goale).
Vineri, 21 august în jurul orei 21:34, trei echipaje de stingere au fost alertate de urgenţă, după ce un incendiu a cuprins un loc de joacă aflat pe strada Oituz din municipiul Câmpina. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la un pavilion, pe o suprafaţă de aproximativ 12 mp, cuprinzând şi un aparat de aer condiţionat, o combină frigorifică şi alte bunuri materiale. Totodată, în urma incendiului s-au degradat un perete şi o parte a acoperişului din clădirea situată în apropiere. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect neizolat corespunzător.
Sâmbătă, 22 august, în jurul orei 16:09, două echipaje de pompieri şi unul de prim ajutor au fost alertate de urgenţă pe DN1, în dreptul localităţii Păuleşti după izbucnirea unui incendiu care a cuprins în totalitate un autoturism. Cele patru persoane care se aflau în turism au reuşit să se evacueze la timp.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
Tot sâmbătă, un alt incendiu a izbucnit la un autoturism aflat pe drumul către Cota 1400 din Sinaia. Incendiul a cuprins compartimentul motor şi a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric.