IJP PRAHOVA .Buletin de presă.24 august 2020
Vitezoman şi băut la volan
În noaptea de 22 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciul Rutier au oprit în  localitatea Puchenii Mari, un autoturism condus de un bărbat, care circula din direcţia Bucureşti către Ploieşti şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 96km/h. Întrucât acesta emena halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Taximetrist ,,pirat” depistat în Buşteni
La data de 22 august a.c., în jurul orei 16:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Buşteni au depistat un conducător auto despre care existau indicii că efectuează, în mod repetat, transport rutier de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie taxi.
La momentul opririi în trafic, în autoturism se aflau patru persoane, care au declarat că urmau să achite contravaloarea transportului la destinaţie. Şoferul a fost sancţionat contravenţional, poliţiştii dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, reţinerea certificatului de înmatriculare, precum şi a plăcuţelor de înmatriculare.
 
Doi bărbaţi au ajuns la spital în urma unui accident rutier
Ieri, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN1B s-a produs un accident rutier în care au fost implicate doua autovehicule, posibil o victimă.
Din cercetările efectuate a reieşit faptul că un bărbat în vărsta de 48 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism pe strada Ialomiţei, din localitatea Ploieştiori, ajuns la intersecţia cu DN1B, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului rutier ,,OPRIRE,, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe DN1B din direcţia Blejoi către Ploieşti, condus de un tănăr de 27 de ani. Ambii conducători au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, totodată persoanele au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporal din culpă.