Controale in trafic  pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică  a cetăţenilor (video)
În toate localităţile  judeţului Prahova, ieri, începând cu orele 18:00, poliţiştii împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentaţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică  a cetăţenilor precum şi pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.
În cadrul activităţii au fost legitimate 4905 persoane, verificate 2881 autovehicule (dintre acestea 58 fiind mijloace de transport în comun), totodată au fost efectuate verificări la 449 societăţi comerciale şi au fost aplicate 1114 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 469.000 de lei.
Au fost constatate 4 infracţiuni flagrante , una de furt şi trei la regimul rutier.
Un urmărit naţional căutat pentru executarea unei pedepse privative de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie a fost prins şi încarcerat la penitenciar. 
Din numărul total de sancţiuni,  565 sancţiuni contravenţionale în cuantum de peste 146.000 de lei au fost aplicate pentru viteza neadaptată la condiţiile de drum, abateri ale bicicliştilor, neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor, neacordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi traversarea neregulamentară a pietonilor. 
 269 de sancţiuni contravenţionale în valoare de totală de 14.000 de lei pentru nerespectarea Legii 55/2020, iar pentru nerespectarea Legii 61/1991 au fost constatate 188 de abateri , sancţionate în cuantum de 59.200 de lei.
De asemenea, poliţiştii au confiscat 2520 de ţigarete,  40 de litri de alcool, 92 de sticle de băuturi alcoolice şi produse alimentare în valoare de 12743 lei.
Exemple:
La data de 22 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit un bărbat în vârstă de 41 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism în localitatea Valea Călugărescă, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,85 mg/l alcool pur în aerul respirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumuri publice sub influenţa alcoolului.
În comuna Dumbrăveşti poliţiştii au verificat o societate comercială şi au constatat că 4 angajaţi nu purtau mijloace de protecţie individuală, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii 55/2020. Totodată a fost informată şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova, pentru a fi dispuse măsurile legale în consecinţă.
Tot ieri, poliţiştii au depistat şi identificat în municipiul Ploieşti un biciclist care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,23 mg/l în aerul expirat. Persoana în cauză fiind sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 870  lei.
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. 
Recomandăm cetăţenilor să respecte în continuare măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur. 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.
 
Sursa:IJP  Prahova