Deşeuri  reciclabile depistate în Cartierul Nord Ca urmare a activităţilor de monitorizare, poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului au depistat în ziua de luni, 29.05.2017, pe strada Cameliei din Cartierul Nord, în zona conductelor de termoficare, o cantitate importantă de deşeuri reciclabile.

Astfel, în sacii de rafie au fost găsite peste 200 kg de peturi şi cca. 100 kg sticlă, deşeuri reciclabile care au fost ridicate şi predate pe bază de proces-verbal lucrătorilor operatorului de salubritate.

Acţiunile de verificare întreprinse de Poliţia Locală Ploieşti au loc periodic în anumite zone de pe raza municipiului, preferate de persoanele ce colectează ilegal deşeuri reciclabile din sistemul centralizat, pe care mai apoi le depozitează în locuri dosnice, pe domeniul public, în vederea valorificării acestora. Nu puţine sunt şi sesizările formulate de cetăţeni cu privire la disconfortul creat prin depozitarea peturilor în apropierea blocurilor din cauza mizeriei şi a mirosurilor emanate.

 Potrivit H.C.L. nr. 103/2013, preluarea de către persoanele fizice a deşeurilor din sistemele de colectare selectivă publice puse la dispoziţie de municipiul Ploieşti este interzisă şi se sancţionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 600 şi 1.000 lei, sancţiunea complementară fiind confiscarea acestor deşeuri.