ACŢIUNE PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA FAPTELOR ILEGALE DIN DOMENIUL SILVIC
În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, alături de poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor structuri, au derulat acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic şi au confiscat 126 metri cubi de material lemnos, în valoare de 49.600 de lei. 
La această operaţiune au participat peste 200 de poliţişti, împreună cu 43 de jandarmi, 46  specialişti ai ROMSILVA, 2 reprezentanţi ai Gărzii Forestiere şi 54 de poliţişti locali. 
Astfel, au fost executate 84 de controale specifice pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării, valorificării şi legalităţii transportului materialului lemnos.
În cadrul acţiunii, au fost verificate 7 instalaţii de debitare a lemnului rotund, 16 depozite de material lemnos, fiind totodată controlate peste 301 de mijloace de transport.
De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 212 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 66.000 de lei (11 pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi 201 pentru abateri la alte acte normative).
 
 
Sursa:IJP Prahova