IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESA.21 august 2020
Bărbat reţinut pentru furt
 
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei de Poliţie Nr.4 Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. La data de 20 august a.c., în jurul orei 16:45, am fost sesizaţi de către directorul unei unităţi de învăţământ din municipiul Ploieşti, cu privire la faptul că unul din geamuri este spart.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au reuşit să imobilizeze un bărbat, care ar fi încercat să-ţi asigure scăparea după ce ar fi demontat mai multe televizoare montate pe pereţii coridorului unităţii de învăţământ, posibil cu intenţia de a le sustrage.
În baza probatoriului administrat, în cursul zilei de ieri a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.
 
 
Dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat
Ieri, în jurul orei 18:00, pe raza municipiului Câmpina, poliţiştii au oprit în trafic un bărbat care conducea un autoturism către comuna Cornu. Verificările poliţiştilor au scos la iveală faptul că vehiculul nu figura ca fiind înmatriculat, acesta figurând ca radiat din circulaţie.  În acest caz, a fost deschis un dosar penal conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Biciclist acroşat de autovehicul
 
În noaptea de 20 spre 21 august a.c., poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier produs la intersecţia străzilor Gheorghe Grigore Cantacuzino cu strada Torcători, în care a fost implicat un  autoturism şi un biciclist. 
Din verificările efectuate a reieşit faptul că un bărbat care se deplasa pe bicicletă
pe strada Torcători, din direcţia strada Mărăşeşti către strada Podul Înalt, ajungând la intersecţia cu strada Gh.Gr. Cantacuzino nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului rutier OPRIRE, a pătruns în intersecţie, moment în care intră în coliziune cu un autovehicul  care circula pe strada  Gh. Gr. Cantacuzino  din direcţia Şos. Vestului către centru, pe drumul cu prioritate. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ  în cazul ambilor conducători. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Pentru prevenirea producerii unor accidente de circulaţie, poliţiştii recomandă tuturor celor care circulă  cu bicicleta  pe drumurile publice să respecte următoarele indicaţii:
 
să utilizeze biciclete prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră;
bicicleta să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare;
înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, să reducă viteza, să se asigure temeinic şi să acorde prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic;
la schimbarea direcţiei de mers, să se asigure că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia sa;
nu circulaţi cu bicicleta, sub influenţa băuturilor alcoolice;
purtaţi cască de protecţie, vă poate salva viaţa.
 
Foto cu caracter ilustrativ