BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA.20 august 2020
Bărbaţi reţinuţi pentru furt calificat
 
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni efectuează cercetări într-o cauză penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.  În fapt, în noaptea de 13 august a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat din comuna Dumbrăveşti, de unde ar fi sustras suma de 13.500 de lei. În urma investigaţiilor efectuate, la data de 19 august a.c., au fost identificaţi şi depistaţi patru bărbaţi din comuna Dumbrăveşti, bănuiţi de comiterea faptei. În urma probatoriului administrat, faţă de aceştia a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
Băuţi la volan
 
La data de 19 august a.c., în jurul orei 14:30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale Valea Calugărească, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în localitatea Drăgăneşti s-au sesizat cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale.  Din verificările efectuate a reieşit faptul că, persoana în cauză are permisul de conducere suspendat şi întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.
 
 
Tot ieri, în jurul orei 22.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Barcăneşti au observat în trafic, în satul Româneşti, un bărbat care se deplasa sinuos la volanul unui autoturism, fapt pentru care au procedat la oprirea regulamentară a acestuia. Întrucât acesta emana halenă alcoolică  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată refuzând recoltarea de probe biologice de sange. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Foto cu caracter ilustrativ