BULETIN DE PRESĂ.IJP  PRAHOVA.19 august 2020
Poliţiştii continuă verificările pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul
 SARS-COV-2
În cursul zilei de ieri, peste 20 de poliţişti rutieri au desfăşurat, în diferite intervale orare, noi acţiuni pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2. În cadrul activităţilor, au fost verificate 42 de mijloace de transport în comun, fiind aplicate 9 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 55/2020, toate pentru nerespectarea măsurilor privind utilizarea măştii de protecţie individuală. Poliţiştii recomandă tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice şi să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică.
 
Bărbat reţinut de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier 
Un prahovean a fost reţinut după ce, în cursul nopţii de 15 spre 16 august a.c., a fost depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Apostolache la volanul unui autoturism, deşi consumase alcool. În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,75 mg /l alcool pur în aerul expirat. Totodată, bărbatul nu poseda de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. După administrarea probatoriului, în cursul zilei de ieri, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. 
 
Infracţiuni rutiere identificate de poliţişti în cursul zilei de ieri
La data de 18 august a.c., în jurul orei 17:00, în Câmpina, un bărbat de 29 de ani a fost oprit în trafic, pentru control. Verificările poliţiştilor au scos la iveală faptul că vehiculul nu figura ca fiind înmatriculat. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 23:45, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Puchenii Mari, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Olari, au oprit un autoturism condus de un bărbat. Din verificările efectuate, a reieşit faptul bărbatul nu poseda de permis de conducere. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.