BULETIN DE PRESĂ.IJP PRAHOVA.10-11 august 2020
Bărbat depistat băut la volan
 
Luni dimineaţă, în jurul orei 07:00, poliţiştii rutieri au oprit pentru control, un autoturism care se deplasa pe DN1 A, în localitatea Vălenii de Munte. Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui buzoian în vârstă de 42 de ani, care, la testarea cu aparatul etilotest a înregistrat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, poliţiştii au întocmit pe numele acestuia un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. 
 
Taximetrist ,,pirat” depistat în Buşteni
 
Tot luni, în jurul orei 19:00, poliţiştii din Buşteni au depistat pe raza localităţii, un conducător auto despre care existau indicii că efectuează, în mod repetat, transport rutier de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie taxi. La momentul opririi în trafic, în autoturism se aflau patru persoane, care au declarat că urmau să achite contravaloarea transportului la destinaţie. Şoferul a fost sancţionat contravenţional, poliţiştii dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, reţinerea certificatului de înmatriculare, precum şi a plăcuţelor de înmatriculare.
 
                                 Dosar penal pentru conducere fără permis
 
O femeie de 39 de ani din Ploieşti este cercetată penal, după ce a fost depistată în trafic, conducând un autoturism, deşi avea acest drept suspendat. Femeia a fost oprită pentru control, de către poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 4, luni seară, în jurul orei 23:30, pe o stradă din municipiul Ploieşti. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.    
 
Ieri, 11 august a.c., în jurul orei 08.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Buşteni au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa pe strada Iancu Jianu. La volanul maşinii a fost identificat un bărbat care avea permisul de conducere suspendat. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat. De asemenea, bărbatul a fost sancţionat contravenţional întrucât la testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,24mg/l alcool pur în aerul expirat.