ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.11 august 2020
 
În ultimele 24 de ore, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 34 de misiuni, din care 11 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 23 urgenţe medicale.
 
Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea Urlaţi. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 100 mp vegetaţie uscată. 
 
În contextul codului galben meteorologic, echipajele de pompieri au acţionat pentru evacuarea apei dintr-un beci din localitatea Sinaia.
 
Urmare a secetei instituite în satul Udreşti din comuna Apostolache, pompierii prahoveni au asigurat transportul a 2 cisterne de 9000 l pentru alimentarea cu apă potabilă şi menajeră. 
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Foto:ISU Prahova