ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.7 august 2020
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a patru incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Brazii de Sus, Urlaţi, Floreşti şi Băicoi.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 2320 mp vegetaţie uscată. 
Joi, 06 august, în jurul orei 15:31, un echipaj de pompieri a fost alertat de urgenţă pe strada Ştrandului din municipiul Ploieşti, după izbucnirea unui incendiu care a cuprins cu repeziciune o autoutilitară. La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul s-a propagat la alte două autoturisme parcate în imediata vecinătate. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.
Tot joi, în jurul orei 16:00, un echipaj de pompieri a fost solicitat să intervină în localitatea Vărbilău pentru degajarea unui copac căzut peste liniile de alimentare cu curent electric şi pe partea carosabilă.
 
Foto cu caracter ilustrativ