Prefectura Prahova -informare de presă privind situaţia COVID 19-coronavirus  în judet , 06 august 2020
Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2373 de persoane. Dintre acestea, 257 au fost declarate vindecate şi externate, iar 96 au decedat. Ultimele trei decese raportate au fost în cazul a trei persoane de sex feminin, cu vârstele de 42,63 şi 69 de ani.
 
În Prahova, în prezent, sunt active opt focare cu 192 de persoane, în total, confirmate cu noul coronavirus.
 
Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 15247.
 
Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 26 de pacienţi, dintre care 16 sunt ventilaţi.
 
De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 154 de decizii de izolare şi 1348 de decizii de carantină.
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.
 
Au fost efectuate verificări la 1333 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 375 de persoane, 250 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 57 de societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.
 
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 110 de sancţiuni (60 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 50 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor, conform Legii 55/2020).
 
Valoarea totală a amenzilor a fost de 16600 lei.
 
Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea „Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
 
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.
 
Sursa: Comunicat Prefectura Prahova 
 
Foto cu caracter ilustrativ