ISU PRAHOVA .BULETIN INFORMATIV.6 august 2020
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Plopeni şi Drăgăneşti.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 2500 mp vegetaţie uscată. 
Miercuri, 05 august, în jurul orei 15:50, un echipaj de pompieri a fost alertat de urgenţă în localitatea Breaza, după izbucnirea unui incendiu care a cuprins cu repeziciune un autoturism. La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta la bara din faţă, faruri şi compartimentul motor,
Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
Miercuri, în jurul orei 10:05, un echipaj de pompieri a intervenit pentru a salva o pisicuţă căzută într-o fântână situată pe strada Lt. Erou Gheorghe Ionescu din localitatea Mizil.
Cetăţenii continuă sezonul "curăţeniei prin ardere" astfel că dau foc unor resturi vegetale în curte sau în apropierea casei. Vă amintim însă că, în cazul miriştilor, arderea este complet interzisă, fiind pedepsită prin lege! În cazul curţilor şi terenurilor aparţinând gospodăriilor individuale, arderea trebuie să fie făcută cu respectarea măsurilor obligatorii de apărare împotriva incendiilor. 
De asemenea, trebuie să primiţi acceptul administraţiei locale pe raza căreia se află gospodăria voastră.
 
Foto cu caracter ilustrativ