BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA . 6 august 2020
Noi controale pentru verificarea modului de respectare  a normelor de protecţie individuală
 
Poliţiştii din cadrul Serviciul Rutier Prahova au organizat o nouă acţiune pentru verificarea modului de respectare a normelor de protecţie individuală, în cursul zilei de ieri, în mijloacele de transport în comun. În cadru activităţii, au fost controlate 220 de autovehicule, dintre care 80 destinate transportului public de persoane. În urma controalelor, au fost aplicate 21 sancţiuni conform Legii 55/2020 (pentru persoane care nu respectau obligaţia de a purta mască de protecţie) şi  57 de sancţiuni pentru diferite abateri de la legislaţia rutieră.
 
Conducători auto depistaţi la volan fără permis
La data de 4 august a.c., în jurul orei 20:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit un autoturism, în Sinaia, al cărui conducător auto a încălcat marcajul axial simplu continuu pentru a ieşi din incinta unei benzinării. Din verificările efectuate, a reieşit faptul că persoana în cauză nu posedă permis de conducere.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
La data de 5 august a.c., în jurul orei 03.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi au observat, pe DN1A, un autoturism care la vederea echipajului de poliţie a oprit în afara părţii carosabile. Poliţistii s-au deplasat la autovehiculul în cauză şi au constatat faptul că la volanul autoturismului se afla un ploieştean care nu deţinea permis de conducere. Totodată, în urma verificării autoturismului s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare aparţine unui alt autovehicul. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.