ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.4 august 2020
 
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Blejoi şi Urlaţi.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 2,5 ha vegetaţie uscată. 
Un echipaj de pompieri a fost alertat de urgenţă pe strada Cherba din localitatea Urlaţi pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată care s-a extins şi la o plantaţie de butaşi şi vită de vie. 
 
Luni, în jurul orei 04.28, în localitatea Dumbrăveşti a izbucnit un incendiu la o locuinţă. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta într-un dormitor cuprinzând toate bunurile depozitate în acesta. La locul evenimentului au acţionat două echipaje de stingere şi o ambulanţă SMURD. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unor aparate electrocasnice lăsate sub tensiune.
 
Un accident rutier grav s-a petrecut luni dimineaţă pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcăneşti. O autoutilitară a intrat în coliziune cu o bicicletă, iar în urma impactului biciclistul în vârstă de 45 a fost declarat decedat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului.
 
Pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină luni seara, în jurul orei 20:00 pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident în urma căruia un bărbat a fost prins sub un autotren. Evenimentul a avut loc pe strada Roşiori din municipiul Ploieşti, tirul era staţionat iar bărbatul lucra sub autovehicul în momentul în care acesta a căzut peste el.
Salvatorii au acţionat pentru extragerea rapidă şi în condiţii de siguranţă a victimei care se afla în stare de inconştienţă, ulterior fiind predată echipajelor medicale.