IJP PRAHOVA .ACŢIUNI DE PREVENIRE ŞI LIMITARE A RĂSPÂNDIRII VIRUSUL SARS-COV-2, ÎN ACEST SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ
 
În acest final de săptămână (31 iulie – 2 august a.c.), poliţiştii, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentaţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, luând în considerare creşterea exponenţială zilnică a numărului de persoane infectate.
 
Astfel, s-au desfăşurat activităţi pentru limitarea răspândirii virusul SARS-COV-2, poliţiştii acţionând pentru informarea cetăţenilor cu privire la obligaţia purtării măştii de protecţie, precum şi pentru instruirea agenţilor economici vizaţi de restricţionarea programului de funcţionare, măsură impusă începând cu data de 2 august a.c. 
 
În cadrul activităţilor au fost controlate peste 450 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 2800 de  persoane şi verificate peste 1800 de autovehicule (dintre acestea peste 400 de mijloace de transport public în comun), totodată au fost efectuate verificări la peste 260 societăţi comerciale. Au fost aplicate, în total, peste 600 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 260.000 de lei.  
 
Exemple:
Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte au organizat, sâmbătă şi duminică, o amplă acţiune în localitatea Cheia, la care au participat inclusiv poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.  
În cadrul acţiunii, au fost angrenate peste 120 forţe care au legitimat peste 750 de  persoane şi verificat peste 400 de autovehicule, totodată au fost efectuate verificări la 13 societăţi comerciale. Au fost aplicate, în total, peste 70 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 18.000 de lei.  
Tot în cadrul acţiunilor desfăşurate în sistem integrat, poliţiştii din cadrul Secţiei Nr. 4 de Poliţie rurală Câmpina au verificat modul în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, pe raza comunelor Valea Doftanei şi Şotrile. În cadrul acţiunii, au fost angrenate peste 150 forţe care au consiliat peste 560 de  persoane şi verificat peste 360 de autovehicule, totodată fiind verificate şi 20 de terase. Au fost aplicate, în total, peste 130 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 30.000 de lei.  
Atragem atenţia asupra importanţei respectării măsurilor necesare în contextul situaţiei epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a virusul SARS-COV-2. Astfel, măsurile au un caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, la nivel personal.
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.