ACTIVITĂŢI  ÎN SISTEM  INTEGRAT ÎN JUDEŢUL PRAHOVA PENTRU PREVENIREA ŞI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL  SARS-COV-2
Vineri, 31 iulie a.c., au fost desfăşurate, în sistem integrat, noi acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2.
Echipe mixte formate din aproximativ 355 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, acţionând în zonele aglomerate, terase şi în mijloace de transport în comun.
În cadrul activităţilor au fost controlate 258 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 714 persoane şi verificate 481 autovehicule (dintre acestea 212 mijloace de transport public în comun). 
Astfel, au fost efectuate verificări la 46 societăţi comerciale, fiind aplicate în total 198 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 127.300 de lei.  Dintre acestea, 67 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 115 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, iar 16 pentru fapte de natură economică.
Poliţiştii vor continua să desfăşoare astfel de activităţi împreună cu celelalte structuri, fapt pentru care în cursul zilei de azi, au fost verificate zonele montane. 
Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice şi să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică.
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritatea tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.
 
Sursa:IJP Prahova