Situaţia COVID-19 -Coronavirus în judetul  Prahova.31 iulie 2020
Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1940 de persoane. Dintre acestea, 231 au fost declarate vindecate şi externate, iar 82 au decedat.
Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane (două de sex feminin, cu vârstele de 67 şi 70 de ani, şi una de sex masculin, cu vârsta de 60 de ani). Toate prezentau comorbidităţi.
Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, 21 au fost confirmate într-o secţie a Spitalului de Psihiatrie Voila, acolo unde DSP Prahova a descoperit în această săptămână un focar de infecţie. În primă fază, a fost vorba de 13 angajaţi. Ulterior, după testarea întregului personal şi a pacienţilor, au mai fost înregistrare confimări cu SARS-CoV-2 la 16 pacienţi şi alţi cinci angajaţi.
 
Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 26 de pacienţi, dintre care 19 sunt ventilaţi.
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.
Au fost efectuate verificări la 776 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost legitimate alte 143 de persoane, 95 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 29 de societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 6127 de sancţiuni (patru în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 23 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilientei comunităţilor prevăzute în Legea 55/2020).
Valoarea totală a amenzilor a fost de 3500 lei.
 
Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea ”Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.
 
Sursa:Comunicat Prefectura jud.Prahova