Prahova.Mijloacele de transport în comun verificate de poliţişti, în contextul pandemiei COVID-19
Astăzi, în intervalul orar 10.00-12.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, având în vedere totodată şi reducerea riscului rutier în municipiul Ploieşti.
Astfel, în această dimineaţă, 22 de poliţişti au acţionat în Ploieşti, pentru reducerea riscului rutier urmărind, totodată, respectarea utilizării de către pasageri a mijloacelor de protecţie individuală. Cu această ocazieu fost verificate 138 de autovehicule şi legitimate 147 de persoane. 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 18.200 de lei, 9 dintre acestea fiind pentru abateri de la prevederile Legii nr. 55/2020, respectiv obligaţia de a purta masca de protecţie în mijloacele de transport în comun. 
În urma acţiunilor desfăşurate a fost reţinut un permis de conducere, trei certificate de înmatriculare şi un set de plăcuţe de înmatriculare.
Exemple:
În această dimineaţă, poliţiştii au identificat, într-un autoturism care efectua transport de persoane în regim taxi, un bărbat care nu respecta obligaţia de a purta masca de protecţie, motiv pentru care a fost sancţionat.
Un alt bărbat, care se deplasa la volanul unui autoturism, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară a străzii, fiind sancţionat contravenţional, totodată, fiindu-i reţinut permisul de conducere.
 
Poliţiştii vor continua să desfăşoare astfel de acţiuni, fapt pentru care recomandăm tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice şi să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică. 
Sursa:Comunicat IJP Prahova