Verificări ale poliţiştilor prahoveni în mijloacele de transport în comun, în contextul pandemiei COVID-19
La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova a fost desfăşurată o amplă acţiune pentru verificarea modul de respectare a măsurilor impuse pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, în mijloacele de transport în comun şi alte vehicule destinate transportului rutier de persoane.
Astfel, în cursul zilei de ieri şi în această dimineaţă, peste 80 de poliţişti sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti locali, au acţionat pe raza judeţului Prahova, în intervale orare diferite, pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane, urmărind totodată şi respectarea utilizării de către pasageri a mijloacelor de protecţie individuală, cu această ocazie fiind verificate 370 de autovehicule. 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 106 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 17.500 de lei, cele mai multe fiind pentru abateri de la prevederile Legii nr. 55/2020, respectiv obligaţia de a purta masca de protecţie în mijloacele de transport în comun.
În urma acţiunilor desfăşurate, au fost reţinute şase permise de conducere şi a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Exemple:
Ieri, în jurul orei 16.30, poliţiştii rutieri au oprit, pentru control, în municipiul Ploieşti, un autoturism condus de un bărbat. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvarşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
În această dimineaţă, tot în Ploieşti, a fost depistat un conducător auto care a ales să se urce la volanul autoturismului, deşi consumase alcool. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere.
 
Poliţiştii vor continua să desfăşoare astfel de acţiuni, fapt pentru care recomandăm tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice şi să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică. 
 
Sursa:IJP Prahova