IJP PRAHOVA.Comunicat de presa.24 iulie 2020
Sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul silvic
 
În zilele de 22-23 iulie a.c., poliţiştii au organizat şi efectuat mai multe controale pe drumurile publice, pe linia respectării prevederilor legale în ceea ce priveşte transportul, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase. Aceştia au confiscat cantitatea de  2,5 mc lemn de foc şi au aplicat 5 sancţiuni în valoare de 13.500 de lei. 
 
Exemplu:
Pe raza localităţii Sângeru, respectiv Valea Călugărească au fost depistate trei persoane, care efectuau transport de material lemnos fără respectarea prevederilor legale. 
Acestea au fost sancţionate conform prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos transportat ilegal a fost confiscat. 
 
Băut la volan
 
La data de 23 iulie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au oprit, pentru control, o autoutilitară în Mizil. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvarşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.