ACTIVITĂŢI  DESFĂŞURATE ÎN JUDEŢUL PRAHOVA PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV2
 
Pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul judeţului Prahova, în ultimele 24 de ore au fost desfăşurate activităţi intense în zonele aglomerate, centre comerciale, pieţe, mijloace de transport în comun şi terase, acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi pentru a nu permite desfăşurarea unor activităţi care ar duce la creşterea numărului de infectări. 
 
Echipele mixte de control au acţionat în sistem integrat, având ca scop principal verificarea respectării măsurilor specifice pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
 
Astfel, 354 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino“ al Judeţului Prahova, Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfăşurat activităţi de verificare a respectării normelor legale impuse pentru perioada stării de alertă, în zonele de agrement şi turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, pieţe, transport public.
În cadrul activităţilor au fost verificate 163 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări), fiind legitimate 393  persoane şi verificate în total 110 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 131 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 56 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, 9 pentru fapte de natură economică, 66 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor depăşind  30.600 de  lei. 
În acelaşi scop, duminică, poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova au acţionat în staţiile de cale ferată, zonele adiacente din proximitatea căii ferate şi în trenurile de călători care circulă pe raza judeţului Prahova. 
Au fost controlate 10 de trenuri de călători, au fost efectuate patrulări în 12 staţii C.F. şi au fost verificate patru societăţi comerciale amplasate pe raza staţiilor de cale ferată, precum şi spaţiile deschise unde funcţionează terase în aer liber.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 5.600 de lei. Totodată, au fost efectuate 18 instruiri ale personalului de drum C.N.C.F.R. şi ale personalului de pază din staţiile C.F.
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur. 
Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. 
Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială.
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.
 
Sursa:IJP Prahova