ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.8  iulie 2020
În ultimele 24 de ore pompierii militari prahoveni au intervenit pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase. 
 
Precipitaţiile abundente din cursul zilei de marţi au cauzat probleme în judeţ, militarii acţionând pentru evacuarea apei de pe carosabil, în zona Cumpătu din localitatea Sinaia, circulaţia fiind blocată pe parcursul desfăşurării intervenţiei.
Probleme au fost în satul Ciupelniţa din localitatea Dumbrava unde doi copaci prezentau pericol de cădere pe carosabil. Militarii au acţionat cu drujbe pentru degajarea acestora. Un echipaj de pompieri a acţionat şi în localitatea Păuleşti, unde un copac a căzut pe firele electrice, blocând o parte din carosabil iar un altul pe carosabil. Vântul puternic a doborât un alt copac pe strada Crângaşi din municipiul Ploieşti, blocând trotoarul. Pompierii au acţionat cu drujbe şi pe strada Mihai Bravu din municipiu unde un copac a căzut pe carosabil.
În localitatea Sinaia un copac era suspendat pe conductorii reţelei de alimentare cu energie electrică, fiind avariată reţeaua stradală de alimentare.
 
Un echipaj de pompieri a acţionat în localitatea Lipăneşti pentru evacuarea apei care a inundat sediul unei clădiri de birouri, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Şi în localitatea Băicoi au fost probleme din cauza precipitaţiilor, un garaj fiind inundat.
Ca urmare a fenomenelor meteorologice sunt înregistrate deranjamente colective si individuale în alimentarea cu energie electrică, respectiv 8432 de consumatori din localităţile Iordăcheanu, Sângeru, Izvoarele, Mizil şi Filipeşti.
12 echipe de la Electrica se află în teren pentru remedierea situaţiei.
 
La acest moment, nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situaţiei şi aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie.
Reamintim populaţiei că pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuinţe sau în alte spaţii închise care le pot asigura protecţia. De asemenea, recomandăm parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.
 
Marţi, în jurul orei 15:01, două echipaje de stingere au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un lan de grâu din localitatea Băicoi. Incendiul se manifesta cu flacără deschisă pe o suprafaţă de aproximativ 20 ha şi a izbucnit din cauza unui trăsnet.
                                                                                           
Tot marţi, 07 iulie  a.c., în jurul orei 11.31, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” a desfăşurat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Muniţia a constat în şapte tuburi cartuşe de calibru 20 mm, fiind găsite pe strada Trandafirului din localitatea Valea Călugărească.
Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 500 metri pătraţi şi au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea muniţiei în condiţii de siguranţă, aceasta urmând a fi distrus la o dată ulterioară.
Tot marţi, în jurul orei 09:57, echipa pirotehnică s-a deplasat în localitatea Ariceştii Rahtivani pentru a ridica un proiectil exploziv de calibru 80 mm. Acesta a fost găsit în curtea unei societăţi comerciale în timp ce se executau săpături.
 
Foto cu caracter ilustrativ