ISU PRAHOVA . BULETIN INFORMATIV .7 iulie 2020
Luni, 06 iulie, în jurul orei 11:54, un echipaj de pompieri a fost alertat de urgenţă în localitatea Baba Ana, după izbucnirea unui incendiu care a cuprins cu repeziciune un autoturism. La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta la compartimentul motor şi la capota autoturismului.
Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
 
Un echipaj de pompieri a acţionat pentru a salva o bovină căzută într-o fosă septică din incinta unui abator de pe raza localităţii Ariceştii – Rahtivani.
 
Două echipaje de pompieri au fost alertate luni, în jurul orei 16:06, pe strada Mărăşeşti din municipiul Ploieşti ca urmare a unui apel referitor la două persoane care au rămas blocate în lift. Pompierii au deblocat uşa liftului şi a scos persoanele în condiţii de siguranţă.
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produse în localitatea Urlaţi.
Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 30 mp vegetaţie uscată. 
Două echipaje de pompieri au acţionat luni, în jurul orei 03:31, în municipiul Ploieşti pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.
Flăcările au cuprins rapid vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp,  traversele unei căi ferate dezafectate şi un stâlp din lemn.
Incendiul a izbucnit, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.
 
Foto cu caracter ilustrativ