Informare de presă privind situaţia COVID 19-Coronavirus  în Prahova, 5 iulie 2020
 
 
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 569 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 21 au decedat, iar 126 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, la cerere, au mai fost externaţi cinci pacienţi.
În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ, destinate îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, sunt internaţi 13 pacienţi (nouă sunt ventilaţi mecanic).
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.
Pe parcursul zilei de 04 iulie, au fost efectuate verificări la 987 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 647 au fost legitimate, iar 453 de şoferi au fost opriţi în trafic în vederea efecturării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate şi 105 societăţi comerciale.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 128 de sancţiuni, în valoare de 27800 de lei.
De asemenea, a fost deschis şi un dosar de cercetare penală în baza Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.
 
Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiuna Hotărâri şi legislaţie. Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.
 
Sursa:Prefectura jud.Prahova 
Foto cu caracter ilustrativ