ISU PRAHOVA .BULETIN INFORMATIV.4  iulie 2020
Vineri, 03 iulie, în jurul orei 17:07, trei echipaje de pompieri au fost alertate de urgenţă, în localitatea Breaza, după izbucnirea unui incendiu care a cuprins cu repeziciune o locuinţă particulară. La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent la acoperiş pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp.
Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor.
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a patru incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Urlaţi, Tomşani, Dumbrava şi Râfov.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 4 ha vegetaţie uscată.
Pompierii prahoveni au acţionat în cursul zilei de vineri pentru degajarea mai multor copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Comarnic şi Floreşti.
Vineri, 03 iulie, în jurul orei 13:22, un incendiu violent a cuprins cu repeziciune un autotren aflat în mers pe DN72 în localitatea Brătăşanca. La sosirea echipajelor de intervenţie, flăcările au cuprins componentele din material textil şi compartimentul motor. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice. La locul evenimentului au fost mobilizate un echipaj de stingere şi unul de prim ajutor.
Foto:ISU Prahova