ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.2 iulie 2020
 
Joi dimineaţa, în jurul orei 02:54, trei echipaje de pompieri au fost alertate de urgenţă, în localitatea Băicoi, după izbucnirea unui incendiu care a cuprins cu repeziciune o locuinţă particulară. La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta la acoperiş pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect neizolat corespunzător, iar pagubele au constat în obiecte de mobilier, cabina de duş, aparat de aer condiţionat, precum şi tavanele locuinţei.
Miercuri, în jurul orei 19:10, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din comuna Ciorani.
La faţa locului au fost mobilizate cu operativitate două autospeciale de stingere şi o ambulanţă de prim ajutor. La faţa locului incendiul se manifesta cu flacără deschisă la o magazie, pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp.
Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor.
Miercuri dimineaţa, în jurul orei 06:57 un echipaj de stingere a fost solicitat să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta la un stâlp electric situat pe strada Ghe. Grigore Cantacuzino din municipiul Ploieşti. Focul se manifesta la izolaţia pvc a cablurilor electrice pe o lungime de 2 ml. Incendiul a izbucnit, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.