Informare de presă privind situaţia COVID 19-Coronavirus  în Prahova, 26 iunie  2020
La nivelul judeţului Prahova, în data de 26 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1827 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieşit de sub această măsură 249 de persoane şi au intrat alte 188. În carantină instituţionalizată se mai află 16 cetăţeni.
 
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 344 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. 52 dintre acestea au fost confirmate, pe data de 25 iunie, la un centru de îngrijire a persoanelor adulte de pe raza judeţului. Astfel, totalul îmbolnăvirilor de aici a ajuns la 71, dintre care 21 sunt din rândul personalului angajat, iar 50 din cel al beneficiarilor. DSP a prelevat la această unitate medico-socială 102 probe (34 de la angajaţi şi 68 de la vârstnici)
 
Dintre prahovenii confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2, până în prezent, opt au decedat, iar 108 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătăţii nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 25 iunie, au mai fost externaţi 14 pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare ale bolii COVID-19. Aceştia au obligaţia să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de Ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienţi se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscrişi la un medic de familie sunt monitorizaţi zilnic de către DSP.
 
În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ, destinate îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, sunt internaţi nouă pacienţi.
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.
 
Astfel, pe parcursul zilei de 25 iunie 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost verificate cinci societăţi comerciale. Au fost legitimate 319 persoane şi oprite în trafic 179 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1681 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.
 
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 90 de sancţiuni, în valoare de 115.530 lei.
 
Documentele  oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiuna Hotărâri şi legislaţie.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
 
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.
 
Sursa:Prefectura Prahova 
 
Foto cu caracter ilustrativ