Suflet de artist, de profesie pompier
Iulian este pompier prahovean din anul 2017 si membru al Uniunii Elene din România - Comunitatea Elenă Calafat din anul 2000.
A vrut să împartă cu noi pasiunea pentru tradiţiile şi obiceiurile comunităţii elene, dar si trăirile care l-au mânat către meseria de pompier.
 
"Cei mai buni prieteni ai familiei fiind greci din Calafat şi membri fondatori ai Comunităţii Elene din Calafat, am ajuns în comunitatea la sfatul lor, asfel că în 2003 participam la primul meu Festival al Elenismului din România, iar din 2003 până în prezent nu am lipsit la nici un festival (excepţie Atena 2016 - datorită facultăţii).
 
În 2004, vizitam pentru prima dată Grecia în tabăra internaţională Kalivas, iar din momentul acela se nasc amintiri, dar şi prieteni cu care azi sunt coleg de ansamblu.
 
În 2006 participam la prima mea Olimpiadă de Limbă Neogreacă la Ploieşti, neştiind la momentul acela că viaţa peste ani va fi atât de darnică cu mine şi că îmi voi găsi momente de excepţie în oraşul lui Caragiale.
 
Am participat la toate proiectele Uniunii Elene din România de-a lungul anilor - Festivalul Elenismului din România, Dialog cu timpul şi lumea, Olimpiada de Limbă Neogreacă, Seminarul de dansuri tradiţionale greceşti din România, dar şi din Grecia -, iar împreună cu Ansamblul Eleftheria al Comunităţii Elene din Calafat la diverse festivaluri locale şi naţionale.
 
Latura artistică aş putea spune că a fost în contradicţie cu momentul în care, în toamna anului 2012, m-am decis să urmez cursurile unei instituţii universitare de profil militar - Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie A.I. Cuza Bucureşti. Nobila misiune de a fi mereu angrenat în sprijinul oamenilor, dar şi uniforma militară şi disciplina acestei arme m-au atras, iar asta m-a ambiţionat, iar în vara anului 2013 am fost admis şi înmatriculat în primul an de studii.
 
Urmau 4 ani de şcoală militară, program strict, viaţă de cazarmă, care au născut amintiri şi prieteni pe viaţă. Pot spune că nu regret niciun moment, iar dacă ar fi să o iau de la capăt şi nu aş schimba nimic. 
 
Însă latura artistică, după 13 ani de activitate în cadrul Uniunii Elene din România, nu a putut fi dată uitării, asfel am decis să mă alătur prietenilor din Ploieşti şi să devin membru al Ansamblurilor de dansuri ai Comunităţii Elene Prahova, cu care am participat la sute de spectacole în ţară, dar şi în Grecia şi alături de care am dansat în vara anului 2015 la Teatrul Dora Stratou din Atena - poate cea mai mare realizare din viaţa unui membru de ansamblu de dansuri tradiţionale greceşti.
 
Astfel, la sfârşitul facultăţii m-am decis să fiu repartizat cu serviciul în Ploieşti, iar astăzi reuşesc să îmbin frumos cele două laturi care mă caracterizează - latura militară şi latura artistică."
 
Iulian, ne bucuram si suntem mândri că faci parte din familia salvatorilor prahoveni, te felicităm si iti dorim mult succes in tot ceea ce iti propui.
 
Sursa:ISU Prahova