ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.25 iunie 2020
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea Bucov.
Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 2000 mp vegetaţie uscată. 
Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost rănit în urma unui accident cu ATV-ul. Evenimentul a avut loc miercuri, în jurul orei 14:47, în localitatea prahoveană Filipeştii de Pădure. În urma exploziei anvelopei, conducătorul a fost aruncat în strada, prezentând multiple traumatisme şi politraumatisme, necesitând transportul la spital.
Două echipaje de pompieri au fost în alertă miercuri, în jurul orei 15:31, după un anunţ referitor la un incendiu izbucnit la un bloc de locuinţe din localitatea Urlaţi.
La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta în balcon şi dormitor, cu posibilitate de propagare la întreaga locuinţă.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza unui aparat de gătit nesupravegheat. Pagubele au constat în obiectele de mobilier aferente balconului şi bucătăriei, precum şi tâmplăria şi centrala termică. În locuinţă se afla o persoană în vărstă de 34 de ani ce prezenta intoxicaţie cu fum, a fost asistat medical, însă a refuzat transportul la spital.