BULETIN DE PRESĂ .IJP PRAHOVA.22 iunie 2020
 
5 dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului întocmite duminică de poliţiştii prahoveni
 
Duminică dimineaţa, poliţiştii din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au depistat 3 conducători auto care se aflau la volan sub influenţa alcoolului. În urma testării cu etilotestul, aparatul a indicat valori între 0,41 – 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Primii doi au fost depistaţi în comuna Păuleşti, iar cel de-al treilea la intersecţia DN 1 cu DJ 720 (zona Floreşti). 
În cursul după amiezii, au mai realizat constatări similare poliţiştii din Azuga (0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina (0,49 mg/l).
Totuşi, nedoritul record al acestui weekend a fost stabilit în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 2 Floreşti depistând un bărbat din Floreşti, care conducea un autovehicul având o concentraţie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate situaţiile prezentate, cercetările sunt continuate în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Alte infracţiuni rutiere constatate de poliţiştii rutieri:
 
Poliţiştii rutieri din Vălenii de Munte, în urma unor activităţi desfăşurate la data de 19 iunie a.c., pe raza comunei Teişani, au depistat un localnic care conducea un autovehicul, deşi avea permisul de conducere reţinut. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul având acest drept supendat.
 
De asemenea, poliţiştii din Azuga au constatat o situaţie asemănătoare în cursul zilei de duminică, 21 iunie, când un bărbat din localitate a fost depistat conducând un ATV, deşi avea dreptul de conducere a vehiculelor pe drumurile publice suspendat. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană cu dreptul de conducere suspendat.
 
Şi poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Bălţeşti, în ziua de  19 iunie a.c., în jurul orelor 13:55, au depistat în comuna Măgurele, un bărbat de 26 de ani, care conducea un moped, deşi nu poseda permis de conducere. Totodată, din verificările efectuate, a rezultat şi faptul că vehiculul condus de acesta nu era înmatriculat sau înregistrat. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducere fără permis şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Foto cu caracter ilustrativ