Elevi de 10 . 12 medii de 10 au fost obtinute de elevii prahoveni  la Evaluarea Nationala
Rezultatele la examenul de Evaluare Naţională au fost postate luni  de Ministerul Educaţiei. Spre deosebire de anii precedenţi, elevii trebuie să introducă un cod pentru a afla ce notă au luat.
Conform datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 12 medii de 10 înainte de contestaţii, iar 80% dintre candidaţi au reuşit să obţină o medie mai mare de 5.
La examenul de Evaluare Naţională, în Prahova au fost înscrişi 6734 de candidaţi.
Contestaţiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 - 19:00 şi marţi, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.
Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea naţională şi respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afişată după finalizarea contestaţiilor.
 
Vezi comunicatul ISJ Prahova AICI