Informare de presă privind situaţia COVID-19 în Prahova, 16  iunie  2020
La nivelul judeţului Prahova, în data de 16 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1176 de persoane aflate în izolare la domiciliu. 69 de persoane au ieşit de sub această măsură, în ultimele 24 de ore, şi au intrat alte 209. În carantină instituţionalizată se află 27 de cetăţeni.
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 176 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea şapte au decedat şi 103 au fost declarate vindecate şi externate.
Dintre pacienţii confirmaţi cu COVID-19, şase sunt internaţi la secţiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.
Astfel, pe parcursul zilei de 15 iunie 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost verificate două societăţi comerciale. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1403 de persoane dintre cele care se aflau  în izolare la domiciliu.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 7 sancţiuni, în valoare de 3900 lei.
Documentele  oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiuna Hotărâri şi legislaţie.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
 
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.
 
Sursa: Prefectura jud.Prahova 
Foto cu caracter ilustrativ