Peste 170 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate pentru perioada următoare
Peste 170 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate pentru perioada următoare. 
 
În contextul emiterii, de către Administraţia Naţională de Meteorologie, a atenţionării COD PORTOCALIU pentru perioada 16 iunie ora 12.00 – 16 iunie, ora 23.00, ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi însemnate de apă, averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindina, pompierii prahoveni vor fi prezenţi la datorie.
 
Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şi bunurile, recomandăm cetăţenilor ca pe timpul intensificării vântului şi căderilor de grindină, să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică.
 
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.
 
Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
 
Sursa si foto :ISU Prahova