Logiscool lansează Atelierele Digitale Online,  proiect dedicat elevilor care vor să devină creatori digitali în vacanţa de vară
Logiscool lansează Atelierele Digitale Online, proiect dedicat elevilor care vor să devină creatori digitali în vacanţa de vară
 
3% din încasările obţinute vor fi direcţionate către asociaţia Teach for Romania 
 
Bucureşti, 16 iunie 2020 – Logiscool România, lider în programe edu-tech pentru copii, lansează Atelierele Digitale Online, o serie de cursuri destinate copiilor şi adolescenţilor care-şi propun să înveţe programare şi alte discipline digitale şi să devină creatori de tehnologie în vacanţa de vară. Atelierele se desfăşoară în perioada 15 iunie – 4 septembrie, se adresează copiilor între 7 şi 17 de ani şi nu necesită cunoştinţe anterioare.
Elevii vor putea descoperi cum să creeze propriul joc, o aplicaţie, un clip video sau un logo, dar şi care sunt principiile care stau la baza unor software-uri sau jocuri populare precum Android sau Minecraft. Interactive, utile, dar şi distractive, Atelierele Digitale vor fi predate de către instructori în sistem de videoconferinţă.
Logiscool se implică activ în efortul de a îmbunătăţi educaţia din România şi va direcţiona 3% din sumele încasate din aceste ateliere online către Teach for Romania, organizaţia non-guvernamentală de leadership în educaţie, care caută şi pregăteşte oameni motivaţi, cu sau fără experienţă anterioară de predare, să devină învăţători şi profesori inspiraţionali în învăţământul de stat şi lideri în comunitate, în sprijinul copiilor din medii vulnerabile.  
„Educaţia este poate una dintre cele mai valoroase resurse necesare unui start bun în viaţă. O educaţie de calitate oferă copiilor nu numai acces la un viitor mai sigur, ci la o întreagă lume la care nici nu îndrăzneau să viseze. O viziune care ghidează Teach for Romania, dar pe care am îmbrăţişat-o şi noi, la Logiscool. Încă de la lansare, acum doi ani, ne-am propus ca prin programele noastre să oferim copiilor acces la o programă de calitate şi la profesori care să-i inspire şi să-i ghideze, spre o lume a tuturor posibilităţilor, mai aproape de tehnologiile viitorului”, a declarat  Indira Abdulvoap, Manager General Logiscool România. 
Atelierele digitale de vară Logiscool se desfăşoară exclusiv online, pe o platformă dedicată de videoconferinţă, unde elevii sunt ghidaţi în permanenţă de către instructori, în marea lor majoritate studenţi sau absolvenţi ai facultăţilor cu profil matematică-informatică. 
 
Programa cuprinde 10 sesiuni cu o durată de două săptămâni. Cursurile online interactive vor avea loc de luni până vineri, iar o lecţie durează o oră şi jumătate.  
Atelierele online de vară pentru elevi au loc cu 6-8 cursanţi, din aceeaşi categorie de vârstă, şi au un pret de 490 de lei. În plus, toţi cei înscrişi în program vor avea acces la o serie de materiale de suport în cadrul platformei de învăţare Scoolcode, de la tutoriale video, la resurse educative.
Metoda de predare în cadrul Atelierelor Digitale Online Logiscool îmbină jocul cu principiile de programare, la fel ca şi în cazul cursurilor susţinute în săli. În plus, toate centrele Logiscool beneficiază de acelaşi nivel superior de excelenţă, deoarece urmează un curriculum internaţional, actualizat permanent în funcţie de nevoi şi rezultate. 
Peste 1.300 de elevi noi s-au înscris la cursurile online de programare oferite de Logiscool în perioada în care activitatea şcolilor a fost suspendată. În aceeaşi perioadă, profesorii şi instructorii Logiscool au susţinut peste 500 de ore gratuite demonstrative pentru copiii şi adolescenţii din ţară şi diaspora. În total, în cei doi ani de funcţionare, Logiscool a avut 18.000 de cursanţi.
Despre Logiscool
Logiscool România oferă cursuri de programare şi robotică pentru elevi cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani. Înfiinţată în prima parte a anului 2018, aceasta numără deja 35 de centre de programare la nivel naţional, fiind prezentă în Bucureşti şi Ilfov cu 11 centre, în Cluj, Craiova şi Timişoara cu câte două centre şi cu câte un sediu în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Deva, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu şi Târgu Mureş.
Logiscool România face parte din o reţea internaţională de centre educaţionale, prezentă în peste 16 ţări din Europa, America şi Asia. Până acum, peste 60.000 de copii au participat la cursurile, taberele şi evenimentele conexe oferite de Logiscool, descoperind programarea într-un mediu plăcut şi inspiraţional.
 
Despre Teach for Romania 
Teach for Romania este o organizaţie non-profit, înfiinţată în România în 2014, parte din cea mai mare mişcare globală de adresare a inechităţii din educaţie - reţeaua Teach for All -  deja activă într-un sfert din ţările lumii. Educaţia este o şansă care schimbă vieţi, iar în viziunea Teach for Romania fiecare copil are dreptul la educaţie de calitate pentru a îşi atinge potenţialul.
Profesorii şi învăţătorii sprijiniţi de Teach for Romania participă timp de 2 ani într-un program accelerat de dezvoltare profesională şi personală, susţinut de profesionişti în pedagogie şi leadership,  pentru a duce la clasele copiilor vulnerabili educaţie bazată pe valori şi pe modele. 
Absolvenţii programului continuă misiunea începută în şcoală şi în comunitate prin iniţiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educaţie, politici publice şi media.
În anul şcolar 2019-2020, Teach for Romania a lucrat cu aproape 10.000 de copii. În prezent, 135 de profesori din cadrul programului şi din comunitatea de absolvenţi sunt înscrişi în sistemul public de învăţământ, în peste 100 de comunităţi vulnerabile din 18 judeţe.