ISU PRAHOVA. Buletin informativ 13 iunie 2020
În ultimele 48 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea Izvoarele.
Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 10 mp vegetaţie uscată. 
Vineri, 12 iunie a.c., în jurul orei 08.24, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenţia echipajelor specializate pe Şoseaua Nordului din municipiul Ploieşti, pentru salvarea unei persoane în vârstă de 55 de ani, aflate într-o posibilă situaţie de urgenţă.
Pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Ploieşti au intervenit pentru a debloca uşa, victima solicitând ajutor din interiorul apartamentului.
Un autoturism a luat foc, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 02:30, în timp ce autovehiculul se deplasa în satul Bighilin din comuna Bucov. Flăcările s-au extins rapid şi au cuprins generalizat autoturismul.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
Două echipaje de pompieri au fost alertate, vineri, în jurul orei 15:47, după ce trupul unei persoane a fost descoperit lângă şinele de calea ferată. Echipajele sosite la locul intervenţiei au constatat faptul că o femeie în vârstă de 75 de ani se află căzută lângă firul II de cale ferată, Bucureşti - Ploieşti, între Staţiile C. F. Brazi şi Ploieşti, în zona kilometrului feroviar 49+700 m. 
Femeia a fost declarată decedată de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului.
 
Foto cu caracter ilustrativ