IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.12 iunie 2020
Bărbat reţinut de poliţişti pentru furt 
 
  Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 3 Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală privind sustragerea mai multor bunuri dintr-un imobil situat în municipiul Ploieşti. Astfel, în data de 2 iunie a.c., persoane necunoscute au pătruns, prin escaladarea gardului împrejmuitor, în imobil şi au sustras mai multe scule electrice şi unelte. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
            În urma verificărilor efectuate, s-a reuşit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv un ploieştean de 21 de ani şi totodată, recuperarea bunurilor sustrase. Faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. 
  În continuare se desfăşoară cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. 
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
 În data de 10 iunie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, au fost sesizaţi de către un conducător auto, cu privire la faptul că în jurul orei 13:30 a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, care s-a produs pe raza municipiului Ploieşti. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.
 
În noaptea de 10/11 iunie a.c., în jurul orelor 01:20, poliţişti din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Rurală Blejoi au depistat, pe raza comunei Bărcăneşti, un bărbat care conducea un autoturism, deşi nu poseda permis de conducere. Totodată, din verificări a reieşit faptul că autoturismul condus de acesta nu era înmatriculat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducere a unui autovehicul neînmatriculat.
 
Foto cu caracter ilustrativ