Situaţia generată de COVID 19-Coronavirus, în Prahova, la data de 09 iunie 2020
La nivelul judeţului Prahova, în data de 09 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 888 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub această măsură şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit 102 persoane şi au intrat alte 105. În carantină instituţionalizată se află 32 de persoane.
 
De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, dintre cele 123 de persoane confirmate cu noul coronavirus, şase au decedat, 77 au fost declarate vindecate şi externate. La secţiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti se află trei persoane confirmate cu COVID-19. Toate sunt în stare gravă, fiind ventilate mecanic.
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.
 
Astfel, pe parcursul zilei de 08 iunie 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost verificate patru societăţi comerciale, legitimate 78 de persoane şi oprite în trafic 65 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări şi la 950 de persoane dintre cele care se aflau  în izolare la domiciliu.
 
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 46 de sancţiuni, în valoare de peste 21.550 lei.
 
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.
 
Sursa:Prefectura jud.Prahova
Foto cu caracter ilustrativ