ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.9 iunie 2020
În perioada 05-09 iunie a.c., peste 200 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor.
În perioada menţionată s-au înregistrat 26 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 6 misiuni de stingere a incendiilor, iar echipajele SMURD au acţionat în 109 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi în alte 19 misiuni de protejare a comunităţilor.
În cele patru zile, 103 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar o persoană a fost salvată dintr-un inceniu izbucnit la un apartament din municipiul Ploieşti.
Din nefericire, în această perioadă au fost şi persoane care şi-au pierdut viaţa ca urmare a situaţiilor în care au fost implicate. În urma cazurilor înregistrate, 6 persoane au decedat ca urmare a unor situaţii de urgenţă, precum şi situaţii medicale.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 12 accidente rutiere în urma cărora un adult a fost transportat la spital.
 
Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 24 acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unităţi de cult.
Pe timpul verificărilor au fost depistate 105 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 32 au fost înlăturate pe timpul desfăşurări acestor acţiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 103 avertismente şi 2 amenzi în cuantum de 1000 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 37 instruiri la care au participat 84 persoane.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat.
 
Foto cu caracter ilustrativ