IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.2 iunie 2020
Depistaţi la volan sub influenţa alcoolului
Vineri, 29 mai, în jurul orei 02:30, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Breaza, au oprit pentru control, pe strada Erou Plutonier Rădulescu, un autoturism condus de un bărbat, care la testarea cu aparatul etilotest, a înregistrat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducătorul auto fiind transportat la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În dimineaţa zilei de 1 iunie a.c., în jurul orei 06:30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Vălenii de Munte au depistat pe raza oraşului un bărbat care conducea un auto deşi consumase băuturi alcoolice. Astfel, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de conducere sub influenţa alcoolului.
 
Tânăr teribilist depistat la volan de un echipaj din cadrul 
Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi
 
În noaptea de 30/31 mai, în jurul orei 03:00,  pe raza comunei Târgşorul Vechi, poliţiştii au observat un autoturism care circula pe strada Păcii, fără a avea luminile de întâlnire în funcţiune.
Având în vedere acest aspect, s-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, la volan fiind identificat un tânăr de 17 ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, şi mai mult, fiind testat cu aparatul etilotest, a înregistrat o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul teribilist a luat cheile autoturismului care aparţine fratelui său, fără ca acesta să cunoască acest lucru.
Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ,, furt în scop de folosinţă”.
 
Moped neînmatriculat şi conducător fără permis de conducere
 
În data de 31 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9  de Poliţie Rurală Puchenii Mari, au oprit pentru control un moped care nu avea montate plăcuţe cu numere de înmatriculare sau înregistrare, pe raza localităţii Crivina. În urma verificărilor  efectuate  a reieşit faptul că vehiculul nu este înmatriculat sau înregistrat şi totodată, conducătorul acestuia nu deţine permis de conducere. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducere fără permis.
 
Depistat la volan deşi avea permisul retras din motive medicale
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie nr.2 Ploieşti, au oprit pentru control un auto condus de un  bărbat din Filipeştii de Târg. Din verificările efectuate a reieşit faptul că acesta nu deţine permis de conducere valabil, fiindu-i retras din motive medicale. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost transportat la spital pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.
Cercetat penal pentru conducere fără permis
 
Şi poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Ploieşti au depistat în data de 1 iunie a.c., în jurul orelor 23:40, un bărbat care conducea un auto pe o stradă din cartierul Bereasca, deşi are dreptul de a conduce suspendat.  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis.
 
Foto cu caracter ilustrativ