Programul MOL de promovare a talentelor a ajuns la ediţia a 15-a. Sprijin financiar de 560.000 lei pentru tineri sportivi şi artişti
Programul MOL de promovare a talentelor a ajuns la ediţia a 15-a. Sprijin financiar de 560.000 lei pentru tineri sportivi şi artişti
 
 
MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediţie a Programului MOL de promovare a talentelor 
Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei, iar înscrierile se fac online până la data de 14 iunie 2020
 
Cluj-Napoca – MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediţie a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte şi oferă sprijin financiar în valoare totală de 560.000 de lei pentru continuarea activităţii şi susţinerea performanţei tinerilor sportivi şi artişti cu rezultate foarte bune. 
 
Proiectele se înregistrează online până la data de 14 iunie 2020 pe pagina de internet a Fundaţiei Pentru Comunitate – www.pentrucomunitate.ro. Sunt eligibile atât proiectele individuale cât şi cele depuse de echipe sportive sau ansambluri artistice, cuprinzând rezultatele solicitanţilor, obiectivele de viitor, soluţiile specifice condiţiilor actuale şi bugetul pentru realizarea proiectului.
 
„Programul MOL de promovare a talentelor, cel mai vechi program de concurs de proiecte din domeniu, a fost conceput nu doar pentru a susţine rezultatele excelente şi obiectivele de viitor ale tinerilor sportivi şi artişti, dar şi ca un gest de recunoaştere a anilor de muncă prin care aceştia au reuşit să-şi şlefuiască talentul şi să devină surse de inspiraţie pentru ceilalţi tineri. MOL România va rămâne alături de tinerii sportivi şi artişti, ca parte a proiectelor sale unice de responsabilitate socială, care promovează valorile existente în comunităţi şi în acelaşi timp schimbă perspective şi chiar destine”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România. 
 
Fondul total al ediţiei actuale este de 560.000 lei, fiind accesibil tinerilor sportivi sau artişti cu vârste între 8 şi 18 ani, respectiv categoriei de peste 18 ani, care au nevoie de susţinere în scopul participării la concursuri, pentru dezvoltarea şi aplicarea unor soluţii specifice condiţiilor actuale sau achiziţiei de echipamente şi materiale.
 
În decursul celor 14 ediţii anterioare ale programului, au fost susţinuţi 2.510 tineri cu peste 4.340.000 lei, la nivel naţional fiind finanţate în total un număr de 2.018 proiecte. 
 
“Organizatorii Programului MOL de promovare a talentelor oferă informaţii celor interesaţi pe tot parcursul perioadei de înscriere de o lună. Recomandăm tinerilor sportivi şi artişti să înceapă din timp procedura de înscriere, care este destul de simplă, şi să ne contacteze dacă doresc informaţii suplimentare faţă de cele cuprinse pe websiteul www.pentrucomunitate.ro, unde găsesc anunţul şi formularul de înscriere online”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.
 
Printre beneficiarii ediţiilor anterioare ale programului s-au numărat Amalia Tătăran - scrimă, Teatrul Independent Osonó, Zirbo Cornelius - violoncel, Mălina Ciobanu - vioară; Andrei Gafiţa - atletism; Imre Emil - patinaj viteză Short Track, Alexandru Cadmiel Boţac - pian; Csibi Melinda - arte vizuale, Robert Glinţă - înot, Adina Diaconu - tenis de masă. 
 
Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obţină finanţare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. 
Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, şi corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.
Din finanţarea totală a ediţiei a 15-a, 220.000 lei sunt destinaţi sportului, 200.000 lei domeniului artelor şi 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori şi au depăşit vârsta majoratului. 
Solicitările pot fi depuse până la data de 14 iunie 2020, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă este violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
 
 
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezenţă de 25 ani pe piaţa autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse şi servicii în domeniul comerţului de carburanţi, lubrifianţi, produse petrochimice şi bitum. În prezent, compania deţine un număr de 232 staţii de servicii, 2 depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucureşti, un sediu administrativ la Arad şi un număr de aproximativ 250 de angajaţi proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piaţă QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităţilor în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor. 
 
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol şi gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 8 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 1.900 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 232 în Romania.
 
Despre Fundaţia Pentru Comunitate
Fundaţia Pentru Comunitate este o organizaţie non profit înfiinţată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoaşterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunţate, Fundaţia sprijină activităţi în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv şi de recreaţie. Sprijină de asemenea copii şi tineri în suferinţă, precum şi acele organizaţii care se ocupă de însănătoşirea şi reabilitarea lor. 
Sursa:Comunicat Fundatia pentru Comunitate