ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 2 iunie 2020
 
În perioada 30 mai – 02 iunie, peste 205 pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor.
În weekend-ul acesta, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 147 de misiuni, din care 30 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenţei medicale de urgenţă ( 117 cazuri SMURD). 
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 7 incendii, 4 intervenţii pentru asistenţă persoane, precum şi în alte 19 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane/animale, distrugere/asanare muniţie neexplodată.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 13 accidente rutiere în urma cărora 9 adulţi şi 1 minor au fost transportaţi la spital.
 
Având în vedere faptul că informarea meteorologică de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru sudul, sud-estul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte,  se află în vigoare până mâine, ora 08.00, salvatorii militari rămân la datorie pentru asigurarea optimă a misiunilor de răspuns la solicitările autorităţilor şi cetăţenilor, inclusiv a celor care presupun limitarea şi înlăturarea efectelor vremii nefavorabile prognozată în această perioadă.
 
Recomandări
 
Întrucât vremea rămâne instabilă şi în următoarea perioadă, reamintim populaţiei că este important să respecte recomandărilor autorităţilor şi să aplice, la nevoie, măsurile de autoprotecţie în cazul manifestării fenomenelor meteo nefavorabile. Să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.