ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 25 mai 2020
Sâmbătă, 23 mai  a.c., în jurul orei 12.34, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” a desfăşurat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Muniţia a constat într-o lovitură pentru aruncător de 60 mm, fiind găsită de un cetăţean în pădurea din localitatea Româneşti.
Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 500 metri pătraţi şi au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea muniţiei în condiţii de siguranţă, aceasta urmând a fi distrus la o dată ulterioară.
Duminică, în jurul orei 18:20, echipajul pirotehnic a executat o misiune de asanare muniţie în localitatea Buşteni. Specialiştii au găsit pe strada Drumul Fânului o grenadă de mână antitanc, pe care au ridicat-o în condiţii de siguranţă.
Luni, 25  mai,  în jurul orei 03:16, un echipaj de pompieri a acţionat pe DN1, în dreptul localităţii Sinaia pentru a degaja un brad de 30 ml căzut pe cablurile de curent electric şi care bloca ambele sensuri de circulaţie.
Un tânăr de 19 ani şi-a pierdut viaţa în urma unui accident feroviar produs pe magistrala 300, între localităţile Floreşti şi Buda. Tânărul a fost lovit de către trenul Regio 3012 care circula pe ruta Braşov – Bucureşti.
La sosirea echipajelor de intervenţie tânărul nu prezenta semne vitale, fiind declarat decedat de către echipajele medicale sosite la locul intervenţiei.
 
Foto cu caracter ilustrativ