IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.25 mai 2020
Taximetrist ,,pirat” depistat în Vălenii de Munte
Sâmbătă, 23 mai, în timp ce acţionau pe DN 1, pe raza oraşului Vălenii de Munte, poliţiştii din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au identificat un conducător auto care efectua transport de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie taxi. În autoturism a fost identificată o persoană, care a declarat că urma să achite costul transportului la destinaţie. 
În acest caz, a fost întocmit un proces-verbal de contravenţie, totodată fiind reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare, cu propunere de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismului, conform art. 58 ind. 1 din Legea nr. 38/2003. 
Dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului
Vineri noapte,  în jurul orei 02:25, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Comarnic au depistat pe raza localităţii, un bărbat care se deplasa la volanul unui autoturism deşi consumase băuturi alcoolice. Astfel, la testarea cu etilotestul a reieşit valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
În noaptea de 23/24 mai, în jurul orei 03:50, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3  Ploieşti au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Soldat Erou Moldoveanu Marian. La testarea cu aparatul etilotest, conducătorul autoturismului a înregistrat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infractiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Un alt dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului a fost deschis pe numele unui ploieştean de 22 de ani, care a fost depistat în zona Parcului Bucov, circulând la volanul unui autoturism, din direcţia Ploieşti către Buzău. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,65 mg /l alcool pur în aerul expirat.
Depistat la volan deşi avea dreptul de a conduce suspendat
În data de 23 mai a.c., în jurul orei 00:05, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Floreşti au oprit pentru control un autoturism, care se deplasa pe raza localităţii Măgureni. Din verificările efectuate a reieşit faptul că, bărbatul de 31 de ani care se afla la volan, are dreptul dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Accident rutier în sensul giratoriu Bărcăneşti, produs de un şofer băut
 
Tot în data de 23 mai a.c., în jurul orei 00:30, poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe DN1, în zona localităţii Bărcăneşti. La faţa locului a fost depistat autoturismul şi identificat conducătorul acestuia, un bărbat de 53 de ani, din Bucureşti. Din verificările efectuate a rezultat faptul că, în timp ce se deplasa pe DN1, bărbatul ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers, acroşând inelul de giraţie care face legătura dintre DN1 şi DN1A. S-a procedat la testarea  cu aparatul etilotest a conducătorului auto, ocazie cu care a rezultat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, persoana fiind totodată sancţionată contravenţional pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie prevăzute pentru perioada stării de alertă.
 
Foto cu caracter ilustrativ