Poliţiştii rutieri din Prahova au dat amenzi în valoare de peste 80 000 lei
În acest weekend, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, împreună cu colegi din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, Biroului Rutier Câmpina şi Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti, au  desfăşurat activităţi pe raza judeţului, în scopul asigurării unui climat de siguranţă rutieră, precum şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Astfel, poliţiştii au acţionat inclusiv cu aparatura de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculelor, pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic rutier şi totodată pentru crearea unui climat rutier mai sigur, prin disciplinarea participanţilor la trafic.
În cadrul activităţilor au fost verificate un număr de 111 autovehicule şi au fost legitimate 117 persoane, pentru abaterile constatate fiind aplicate 227 sancţiuni contravenţionale, dintre care  140 au fost pentru încălcarea limitei legale de viteză, iar ca măsură complementară  au fost reţinute 10 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare. Valoarea sancţiunilor depăşeşte 80.000 de lei.
 
Poliţiştii vor continua să desfăşoare astfel de acţiuni, fapt pentru care recomandăm tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice şi să adapteze modul de deplasare la condiţiile de drum, trafic, vizibilitate şi condiţiile meteorologice.
 
Sursa:IJP Prahova