ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.23 mai 2020
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 23 intervenţii în  situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 2 misiuni de stingere a incendiilor,un accident rutier, iar echipajele SMURD au acţionat în 18 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi în alte 2 misiuni de deblocări şi protejare a comunităţilor.
Vineri, în jurul orei 21:24, echipajele de pompieri au fost mobilizate în localitatea Călugăreni, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la mai multe deşeuri din lemn depozitate într-o gospodărie.
La sosirea pompierilor militari la locul evenimentului, incendiul se manifesta la aproximativ 400 kg. deşeuri din lemn şi 3 ml gard din lemn.
Forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operaţiunea de intervenţie fiind finalizată după aproximativ o oră.
Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor.
 
Echipajele de pompieri au fost alertate vineri seara, în jurul orei 21:20, despre izbucnirea unui incendiu care a cuprins un utilaj aflat în incinta unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate fabricarea de obiecte sanitare din ceramică situată în localitatea prahoveană Băneşti. 
Pompierii prahoveni au acţionat cu două autospeciale de stingere, incendiul manifestându-se la bobinajul motorului electric şi la cablurile electrice.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui motor electric suprasolicitat.
Vineri, 22 mai a.c., în jurul orei 09.3, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenţia echipajelor specializate pe Şoseaua Vestului din municipiul Ploieşti, pentru salvarea unei persoane în vârstă de 87 de ani, aflate într-o posibilă situaţie de urgenţă.
Pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Ploieşti au intervenit pentru a debloca uşa şi transporta victima imobilizată la pat, ulterior fiind predată unui echipaj SAJ Prahova.
 
Foto cu caracter ilustrativ