IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.20 mai 2020
 
Tineri cercetaţi pentru furt
În data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 17:00, persoane necunoscute au forţat automatele de încasare a contravalorii serviciilor aparţinând unei spălătorii auto din municipiul Ploieşti, de unde au sutras o sumă de bani. În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 3 Ploieşti, au identificaţi autorii, doi tineri din municipiu, cu vârste de 18, respectiv 21 de ani, aceştia recunoscând săvârşirea faptei. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a autorilor, la finalizarea acestora dosarul penal urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere legală.
Accident rutier provocat de un şofer băut
Marţi, 19 mai, în jurul orei 21:50, poliţiştii din Comarnic au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Topliţa din comuna Secăria, s-a produs un accident rutier.
Din primele verificări a rezultat faptul că, un tânăr de 20 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers, acroşând  fundaţia de beton şi împrejmuirea unei ghene de gunoi, după care s-a răsturnat pe partea carosabilă.  
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Depistaţi la volan sub influenţa alcoolului 
 
În ziua de 19 mai 2020, în jurul orei 04:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia au oprit pentru control, pe raza staţiunii, un autoturism condus de un bărbat din judeţul Timiş. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, înregistrându-se valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Tot ieri, în jurul orei 07:30, pe strada I.H. Rădulescu din municipiul Câmpina, a fost depistat un conducător auto, care a înregistrat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, la testarea cu aparatul etilotest. 
 
În aceeaşi zi, un conducător auto care se deplasa la volanul unui autoturism pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina, a fost oprit în jurul orei 18:30, pentru un control de rutină. La prezentarea documentelor, poliţiştii au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică, fapt pentru care au efectuat testarea cu aparatul etilotest, acesta înregistrând o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate aceste cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Foto cu catacter ilustrativ