Prefectura Prahova. Situatia Covid 19-Coronavirus in judet,la data de 16 mai 2020
Informare privind situaţia COVID-19 în Prahova, 16 MAI 2020
 
La nivelul judeţului Prahova, în data de 16 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 118 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit opt persoane şi au intrat alte 11. În carantină instituţionalizată se află 290 persoane.
 
De la începutul epidemiei şi până în prezent, au fost confirmaţi cu noul coronavirus 79 de prahoveni. Dintre aceştia, cinci au decedat, 64 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, iar zece se află internaţi. Doi dintre ei sunt în stare gravă, fiind internaţi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti (un pacient) şi cea a Spitalului Municipal Câmpina (un pacient), unde sunt ventilaţi mecanic.
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi au acţionat pentru verificarea persoanelor aflate în evidenţe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locaţiilor de carantinare, fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.
 
Vă reamintim că odată cu data de 15 mai 2020, România se află în stare de alertă, instituită de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin Hotărârea nr.24/14.05.2020. Durata acestei stări este de 30 de zile, perioadă prevăzută cu o serie de restricţii şi obligaţii, toate menite să evite răspândirea epidemiei de coronavirus.
 
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.
 
Foto cu caracter ilustrativ