ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 16 mai 2020
536 intervenţii în situaţii de urgenţă au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 de ore, la nivel judeţean. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenţei medicale de urgenţă, echipajele SMURD acţionând pentru acordarea primului ajutor unui număr de 31 persoane aflate în dificultate.
Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere în urma cărora un adult a fost transportat la spital.
Una dintre intervenţiile relevante gestionate astăzi, a avut loc în localitatea prahoveană Poienarii Burchii. Un bărbat în vârstă de 49 de ani s-a electrocutat în timp ce se afla la pescuit pe râul Ialomiţa, la graniţa dintre Prahova şi Ilfov. La sosirea salvatorilor, bărbatul se afla în stop cardio-respirator, echipajele medicale acţionând pentru executarea manevrelor de resuscitare. În ciuda tuturor eforturilor echipajelor medicale, bărbatul nu a răspuns manevrelor executate, fiind declarat decedat. 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat.
 
Foto cu caracter ilustrativ