Informare de presă privind situaţia COVID 19 -Coronavirus în Prahova, 13 mai 2020
 
În continuarea informării despre situaţia generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoştinţă că, în judeţul Prahova, la data de 13 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 98 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit patru  persoane şi au intrat alte 17. În carantină instituţionalizată se află 311 persoane.
 
De la începutul epidemiei şi până în prezent, 79 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care cinci au decedat, 58 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, iar 16 se află internaţi. Dintre aceştia, trei sunt la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, iar altul este la secţia ATI a Spitalului Municipal Câmpina. Toate cele patru persoane sunt în stare foarte gravă, fiind ventilate mecanic.
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi au acţionat pentru verificarea persoanelor aflate în evidenţe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locaţiilor de carantinare, fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.
 
În cursul zilei de 12 mai, au fost realizate controale la 26 de agenţi economici din Prahova (20 societăţi comerciale, şase PFA), au fost legitimate peste 900 de persoane şi oprite în trafic peste 600 de autoturisme.
 
În urma acestor acţiuni, au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 195.000 lei. Dintre acestea, 60 au fost pentru fapte de natură economică, 84 pentru contravenţii în context, iar şapte au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă solicită cetăţenilor să respecte prevederile Ordonanţelor militare, normele de igienă şi de distanţare socială/fizică recomandate de către specialişti, purtarea măştii în spaţiile publice.
 
Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ţine sub control răspândirea epidemiei.
 
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.
 
Sursa:Comunicat Prefectura jud.Prahova 
 
Foto cu caracter ilustrativ